adhd-begeleiding

Een Ander Licht - ADHD Begeleiding

begeleiding

Wat maakt begeleiding anders dan therapie of coaching? Therapie of coaching is ook een vorm van begeleiding, maar vanuit een methodiek of visie.

Begeleiding klinkt algemener. Bij begeleiding denk ik aan een luisterend oor, bevestiging, iemand die je hoort en ziet, zonder te veroordelen of labeltjes te plakken op wat je zegt.  Iemand die je vraagt:”Hoe komt dat, dat je die beslissing hebt gemaakt? Wat heeft je daartoe laten besluiten?”  Niet de vraag: “Is dat een impulsief besluit van je?” Daarmee doelend op je AD(H)D. Iemand, die jou het gevoel geeft, dat het antwoord, wat je geeft okay is.

Ik begeleid vanuit een open, onbevooroordeelde geest, die de beleving van de ander serieus neemt en hem of haar daardoor in zijn waarde laat. Ik sluit aan bij de behoefte, die de persoon in kwestie heeft.
Ik geloof namelijk, dat wanneer iemand door een ontwikkeling gaat, dat diegene het zelf het beste voelt, wat hij of zij nodig heeft en dat de kracht van de hulpverlener hem zit, in daarbij aan te sluiten.
Vanuit die begeleiding kan ook de behoefte ontstaan, tot meer zelfinzicht of het helen van pijn door het leven heen(therapie), of een praktische oplossing van de problemen waar je mee zit (coaching).

 

Therapie meer...

Find your beauty in being different!

©Anneke Klijn Velderman 2008